Vi mötte våren på Trädgårdsdagen

 

I lördags, den 15:e maj, öppnade vi upp för en trädgårdsdag på torpet. Efter den framgångsrika Öppna Trädgården i juli ifjol fick vi blodad tand och vi ville visa hur trädgården ser ut i maj månad. Men förväntningarna var inte lika höga på att det skulle komma lika mycket folk; vi är mitt i en pandemi och vädergudarna var inte på vår sida. Regn hade utlovats hela dagen.

Men det blev uppehåll, och folk kom! Vi är så tacksamma för all respons på vårt kära torp och trädgård och att vi fick möta nya besökare men också besökare som kom till oss en gång till.

Trots att det var blött i trädgården stannade ändå flera och fikade hos oss. Tyvärr kunde vi inte göra mysigt med kuddar och filtar för regnrisken var för stor.

 

Uppdaterat utbud

 

 

Mitt syfte med en Trädgårdsdag är att de som är intresserade ska kunna komma och besöka oss och vår trädgård. Men man ska också kunna handla lite perenner, och då är det perenner som främst finns i trädgården. Torparträdgården blir på så vis en visningsträdgård. I stort sett alla perenner som finns till salu har jag odlat upp själv genom delning eller frösådd. Dock brukar jag köpa in ett par sorter och denna gång blev det lavendel och stenkyndel.

Även pelargoner och palettblad som finns på torpet var till salu. Jag visade upp moderplantorna vilket var väldigt uppskattat så att besökarna fick en bild av hur plantan kan se ut som stor och uppväxt.

Alla ville ha bollvivor och äggskalpelargoner. De tog slut direkt. Och det förstår jag, båda är mycket trevliga och aktuella nu på våren.

 

 

 

Även luktärterna gick åt. Luktärterna kommer från Cecilia Wingårds kollektion, som jag tycker är den bästa i Sverige. Jag hoppas de som köpte luktärter får många väldoftande buketter i år.

 

Även fina plantor av pärleternellen fanns i sortimentet. Pärleternellen är en perenn som jag tycker är mycket användbar. Den kan lyfta andra perenner och och rabatter och skapa en harmonisk helhet. Du kan läsa mera pärleternellen här. 

 

Öppen Trädgård i juli

 

 

Planen nu är att vi ska köra en Öppen Trädgård i juli. Det verkar finnas intresse för trädgård och att göra utflykter på den sörmländska landsbygden, så varför inte öppna upp trädgården en gång till? Det är alltid roligt och givande att få träffa entusiastiska och nyfikna trädgårdsmänskor.

Skulle du vilja komma på besök på en Öppen Trädgård? Kommentera gärna! 🙂 Vi kanske ses i juli!

Ha en fin dag!

/Kenneth

 

 

Follow