Trädgårdsbloggen: livet i trädgården och på torpet

mar 20, 2019 | Krönika, Sandborgs Trädgård | 2 Kommentarer

 

Hej alla läsare och välkommen till min blogg!

 

Mitt namn är Kenneth och det är jag som sitter bakom tangetbordet och skriver om trädgård, torpliv och lite vad som händer i livet. Jag är utbildad trädgårdsmästare från yrkeshögskolan i Enköping, men att bli trädgårdsmästare har inte varit det självklara yrkesvalet för mig, utan det kom sent i livet.

 

Från Finland till Sverige – från banktjänsteman till trädgårdsmästare

Jag är född och uppvuxen i Jakobstad, Finland i en svenskspråkig familj. Med andra ord; jag är finlandssvensk och en stolt sådan. I Finland tog jag en magisterexamen i ekonomi och när jag sedan flyttade till Stockholm arbetade jag flera år i bankbranschen mestadels som privatrådgivare.

Min mamma dog hastigt i cancer för några år sedan, och det var då jag på allvar började tänka på att utbilda om mig. Mitt trädgårdsintresse kommer från min mamma som alltid hade välskötta och prunkande trädgårdar i Finland. Jag kände att jag ville arbeta med något jag verkligen brinner för. Sagt och gjort; jag blev trädgårdsmästare och på den vägen är det!

 

Sandborgs Trädgård

 

 

För ca 10 år sedan köpte jag tillsammans min sambo Daniel torpet Sandborg som ligger i Sörmland. Vi har utvecklat både trädgård och torp under dessa år och nu har vi även planer på ett orangeri om kommunen beviljar oss det.

Som trädgårdsmästare arbetade jag ett par år på Finsmakarens Trädgård, Zetas, och därefter en kort tid tid på en anläggning/skötselbolag. Men jag vill något annat och startade jag upp min egen firma som är uppkallat efter torpet; Sandborgs Trädgård. Firman är en liten verksamhet där jag tillhandahåller vanliga trädgårdstjänster som skötsel, beskärning, inköp, planering, design, trädgårdskonsultation bl.a.

Jag har även ett trädgårdsmästeri där jag driver upp perenner, pelargoner och palettblad som säljs på öppna trädgårdar. Produktionen har ökat kraftigt de senaste åren och det är jätteroligt att det finns intresse för närodlade växter. Idag vågar jag titulera mig som expert på perenner som även är mitt favoritämne i trädgården.

Även min egna frökollektion har ökat kraftigt både i försäljning och sorter. Jag säljer frön från min egen trädgård kompletterat med inköpta. Fröna kan köpas från min webbutik.

 

Vad kan jag läsa om i bloggen?

Jag försöker ge dig som läsare något som du kan ha nytta av i din vardag eller ge dig nya ideér och kunskap.

 

Vanligt förekommande ämnen i min blogg är:
Växtporträtt
Recept
– Pyssel
– Inspiration
– Perenner
– Torparträdgård
Evenemang

Var hittar jag bloggen?

 

 

Bloggen hittar du på min hemsida www.sandborgstradgard.se under fliken trädgårdsdagboken. Du kan även söka efter den på Bloglovin. Du kan även följa mitt dagliga trädgårdsliv på instagram @tradgardsmasteriet och prenumerera på mitt nyhetsbrev som du hittar på min hemsida.

Det allra nyaste i min lilla firma är att jag har öppnat en liten webbutik på min hemsida där du just kan köpa fröpåsar, botaniska blad, kort och digital trädgårdsdesign. Klicka här så kommer du till webbutiken.

Så VÄLKOMMEN än en gång till min trädgårdsvärld på torpet Sandborg och min resa med min lilla firma Sandborgs Trädgård och livet med min sambo på torpet i Sörmland och i Stockholm.

/Kenneth

 

 

Follow

Handla här!

2 Kommentarer

 1. Monica Serrander Jansson

  Hej! Vill gärna följa din blogg.
  . Vistas ofta i Stjärnhov. Har sått några av dina fröer. Hoppas på att lyckas med det.
  Vi har en gammal trädgård på Granliden som är min mans föräldrahem.

  Spännande med din trädgård!

  • Kenneth

   Vad roligt Monica!
   Ni är välkomna att hälsa på på våra Öppna Trädgårdar så får ni se vår stället ’live’.
   soliga hälsningar
   Kenneth

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0