Har du sett en ängel rodna?

okt 10, 2020 | Frösådd, Perenner, Sandborgs Trädgård, Torparträdgård | 2 Kommentarer

Det har jag. I min trädgård.

Purpurklätt av sorten ’Oculata’ benämns mera romantiskt i den engelskspråkiga världen, nämligen som Angel’s Blush. Och visst kan man med en viss fantasi tänka sig mitten av blomman är en ängelns rodnande kind. ’Oculata’ är en rätt okänd sort jämfört med den cerise-röda självlysande kusinen. Denna sort är mera tystlåten och är mycket enkel att kombinera med andra perenner och det skapas harmoni och ljuv musik i rabatten.

Jag utökar min frökollektion med sorten Lychnis coronaria ’Oculata’. Flera av mina tidigare sorter i frökollektionen har tagit slut, så jag kompletterar med denna skönhet, och vill ge er en möjlighet att driva upp denna anspråklösa, torktålig perenn. Alla ska få en möjlighet att se en ängel rodna i sin trädgård.  En påse kostar 35 kronor, och frakt om 17 kronor tillkommer. Fröer av pionvallmo och anisisop finns fortfarande kvar och om dem kan ni läsa mera om här.

Så vad är Purpurklätt ’Oculata’ för en perenn?
Det är en tvåfärgad sort med en rosa mitt och vita kanter. Hur mycket rosa det är i mitten beror på säsong  och på väderlek. På bild nr 2 som är från min trädgård har purpklätten just börjat blomma och den ser helt vit ut. Lite senare på säsongen blev den mera och mera rosa tills endast det vita blev en smal kant på blomman. Bladen är gråludna och det indikerar att växten är torktålig. Den vill ha sol sol sol, och plus i kanten är att rådjuren ratar denna perenn.

Samplantera och kombinera purpurklätten med andra torktåliga och solälskande växter, som exempel kantnepeta som på bild nr 3. Även himmelspira, lavendel, stäppsalvia och bolltistlar är vackert tillsammans med purpurklätt. Kombinera med rosor får du en mycket romantisk rabatt.

Så passa på och beställa en fröpåse med purpuklätt ’Oculata’ så får du en mycket trevlig och anspråkslös perenn som kommer att skänka dig mycket glädje.

Varje påse kostar 35 kronor och frakt om 15 kronor tillkommer. Köper du flera än en påse blir det ju lite billigare. Skicka e-post till mig på kenneth@sandborgstradgard.se med uppgifter vad du vill köpa och din adress, så kommer jag skicka dig betalningsinstruktioner, som är på swish. När du betalat skickar jag din beställning.

/Kenneth

Handla här!

2 Kommentarer

 1. Ann-Charlotte Kjellgren

  Hejsan!
  Undrar om du har någon fröpåse kvar med purpurklätt ”Oculata”? Skulle vilja köpa en i så fall.
  Mvh
  Ann-Charlotte

  • Kenneth

   Hej Ann-Charlotte,
   visst finns det kvar fröer av purpurklätt ’Oculata’.
   Om du vill beställa, på in på hemsidan http://www.sandborgstradgard.se och klicka på webbutik så kan du beställa dina fröer där.
   Trevlig kväll!
   /Kenneth

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0