Ny frökollektion

mar 3, 2021 | Frösådd, Perenner, Sandborgs Trädgård, Torparträdgård

Trädgårdsmästeriets nya frökollektion

 

Jag har en ny frökollektion! Det är något rofyllt med att pyssla med fröer, och att så ett frö är ju att tro på framtiden. Något som är väldigt aktuellt i dessa Corona tider. Sen är det ju extra roligt att designa sina egna fröpåsar och jag tycker det blev jättebra. Kanske lite osvenskt att skryta på sig själv, men jag får skylla på att jag är finlandssvensk och från Finland.

Den nya kollektionen är inte samlade fröer från torparträdgården utan jag har valt ut dessa noga och köpt in. Jag har valt ut fröer av akleja Barlow-serien som är fyllda aklejor samt en sort av bolltistel.

 

Akleja Barlow-serien och bolltistel 

 

 

Jag har tidigare skrivit om akleja och bolltistel i min växtporträttserie. Om akleja kan du läsa mer om här, och bolltistel kan du läsa mera om här. En orsak till att jag valde just dessa fröer är att min starka åsikt är att både aklejor och bolltistel ska finnas i en torparträdgård/mormorsträdgård. Akleja är ju dessutom förknippad med svensk försommar och bolltistel älskas av fjärilar och bin.

 

I varje akleja fröpåse är det ca 50 fröer. Du kan förkultivera dem inomhus under feb-mars eller så på friland maj-september. Grotid 1-3 månader.

Jag har tre olika sorter av akleja Barlow-serien:
– Akleja ’Bordeaux Barlow’. Fyllda fransiga bordeauxröda blommor.
– Akleja ’Christa Barlow’.  Fyllda fransiga blåa blommor med vita kronbladsspetsar.
– Akleja ’Nora Barlow’. Fyllda fransiga karminröda blommor med vita kronbladsspetsar.

Jag har även fröer av bolltistel ’Blue Glow’. En vacker fjärilsväxt med intensiv blåa blombollar. Varje fröpåse innehåller ca 25 från. Du kan förkultivera inomhus i feb-mars eller så på friland maj-september. Grotiden är ca 20-40 dagar.

En fröpåse  kostar 35 kronor. Frakt tillkommer, 17 kronor för varje försändelse. 

För beställning kontakta mig här. 

Du hittar mera information om fröpåsarna på min hemsida www.sandborgstradgard.se på startsidan under rubriken fröer.

Akleja och bolltistel är mycket fina perenner och pryder vilken trädgård som helst. Och ett plus i kanten; rådjuren brukar låta dem vara i fred.

Så ett frö och tro på framtiden!

/Kenneth

Follow

Handla här!

Läs mera här!

En trädgård växer fram

En trädgård växer fram

Att utveckla en trädgård   Ni som har följt mig på bloggen och på instagram vet redan att vi...

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0