Trädgårdsmästarens smällkarameller

nov 28, 2020 | Pyssel

Pimpa julen med smällkarameller

 

Du blir aldrig för gammal för smällkarameller. Fyll dem med godis och ha en julgransplundring efter julhelgerna. Eller varför inte använda dem som bordsdekorationer vid julmiddagarna eller på nyår? Använd dina favoritfärger och dekorationer du tycker om. Trädgårdsmästarens smällkarameller går i jordnära  färger och jag har dessutom dekorerat dem med blad som jag klippt ut från överblivna tapetstumpar. Följ med så ska jag visa hur jag gjorde, det var inte alls svårt.

Du behöver:
– 2-3 papper i olika färger. Jag använde både silkespapper och presentpapper
– Toarulle
– Snöre
– Tejp och lim
– Klistermärken och/eller glansbilder. Bilder som ska fästas på mitten av smällkaramellen

 

1. Klipp ut pappret och vik

 

 

Mät upp pappret, jag använde måttet 30 cm x 50 cm. Lägg de utklippta pappersbitarna ovanpå varandra och den färg du vill att smällkaramellen ska ha lägger du överst. Jag använde mig av silkespapper av två olika färger och ett brunt presentpapper.

 

 

Placera toarullen mitt på pappret så att det blir ca 20 cm på varje sida och gör en markering på varje sida. Du gör markeringen för att du vet hur långt du ska vika pappret.

 

 

Nu kan du börja vika pappret. Vik det som ett dragspel, precis på samma sätt som du när du viker pappersstjärnorna och änglarna. Du viker fram till markeringen du gjorde.

 

Så här ser det ut när du har vikt båda sidorna. Jag använde ett bångstyrigt papper så jag var tvungen att hålla det på plats med klämmor.

 

2. klipp, rulla ihop och bind

 

 

Klipp de vikta sidorna i remsor och när du klippt klart  rulla in toarullen i pappret och fäst fast med en tejpbit.

 

 

Ta nu ett snöre och bind fast sidorna. Snöret blir också smällkaramellens upphängning. Om du ska fylla dina smällkarameller med godis ska du fylla dem innan du knyter ihop sidorna. Mina smällkarameller blev utan godis, jag åt upp allt innan. Man är ju en liten gottegris!

Nu är din smällkaramell nästan klar. Du kan stanna här om du vill, men jag fortsätter att dekorera smällkaramellen med blad som jag klippt ut från en gammal tapetstump. När du gör nästa smällkaramell kan du lägga en annan färg på pappret överst så får du en annan variant.

 

 

 

Nu är Trädgårdsmästarens smällkarameller klara! Som du ser har jag gjort flera och varierat vilket papper som är överst och till sist har dekorationerna kommit på plats.

Nu är det bara att hänga upp dem i exempelvis julgranen och vänta på julgransplundringen om du har godis i dem!

Lycka till med dina smällkarameller.

/Kenneth

Follow

 

Handla här!

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0