Gör din egen pappersstjärna

nov 7, 2020 | Pyssel

Ser du stjärnan i det blå?

 

Tiden går fort, snart är det första advent. Jag har redan börjat pyssla på med lite adventsmys och gjort egna pappersstjärnor. De är mycket enkla att göra och jag vill dela med mig hur man gör dessa så att ni också kan göra fina stjärnor till advent och jul. Men var beredd: att göra pappersstjärnor kan vara beroendeframkallande.
Du behöver:
– Papper (julpapper, presentpapper, gamla tidningar, tapetstumpar….)
– Papperslim
– Snöre
– Klämmor (ex klädnypor, pappersklämmor)

 

1.  Välj papper och klipp till

 

Välj ett papper som du tycker om. Klipp till en remsa av pappret, ju bredare remsan är desto större blir din stjärna. Jag valde ett julpapper som jag köpte från Clas Ohlson.

 

2. Vik pappret

 

Börja vika pappret fram och tillbaka, hela vägen till slutet. Var tålmodig, det här tar ett litet tag! När du vikt klart ska den se ut som en solfjäder om du håller det vikta pappret på mitten.

 

 

3. Bind ihop det vikta pappret

 

Ta ett snöre och bind ihop ditt solfjäderspapper på mitten.

 

4. Gör mönster om du önskar

 

Om du vill kan du göra mönster i din pappersstjärna. Det gör du genom att klippa små hål i det vikta pappret. Du kan också klippa till ändarna så att de blir spetsiga som pilar för att få en taggigare form på din stjärna.

 

5 Limma ihop stjärnan

 

Nu är det dags att limma ihop din pappersstjärna. Stryk på ordentligt med lim på sidan, du vill inte att den lossnar och går upp. Vik samman sidan och håll ihop den med klämmor till det torkat. Gör om proceduren på andra sidan.

 

6. Tadaa, din stjärna är nu klar!

 

Nu har du fått i hop din egen pappersstjärna. Då är det bara att fortsätta att göra nästa. Testa med olika papper, olika storlekar och olika mönster. Att göra pappersstjärnor kan vara beroendeframkallande. Sätt snöre i dem och häng upp dem i grupper.

 

 

Lycka till med dina pappersstjärnor!

 

/Kenneth

 

 

Handla här!

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0