Gör dina egna änglar!

nov 14, 2020 | Pyssel | 2 Kommentarer

Änglar, javisst finns de!

 

Ni hänger väl med på lite mera pyssel?! Häromdagen satt jag och pysslade och fixade till dessa små änglar. Och visst är de fina! Använd papper i olika färger och mönster så får du varierande utseende på dina änglar.  Och dessa går alldeles utmärkt att kombinera med pappersstjärnorna som jag gjorde tidigare eller hänga dem i julgranen tillsammans med apelsingirlangen.

Änglar hör till julen. Jag kom ihåg att min mamma var mycket förtjust i änglar och jag har några julänglar som minne av henne. Men nu gör vi våra egna små pappersänglar och här kommer en instruktion hur du gör dessa raringar.
Du behöver:
– Presentpapper av olika slag
– Snöre
– Lim
– Kulspetspenna med flärp

 

1. Klipp till dina pappersbitar

 

Du behöver två pappersbitar, en som kommer att bli ängelns kropp, och en som kommer att bli vingarna.
Pappersbiten som ska bli kroppen är 10 x 20 cm.
Pappersbiten som ska bli vingar är 13 x 13 cm.
Välj gärna två olika papper så blir ängeln mera nyanserad.

 

2. Vik pappren

 

Vik pappren så att det blir som ett dragspel som du ser på bilden. Du viker precis på samma sätt som du viker pappersstjärnorna som jag gjorde i ett tidigare pyssel här på bloggen.

 

3. Forma till huvudet genom att böja pappret runt pennan

 

Nu ska vi montera ihop ängeln. Du börjar med att lägga ihop de båda pappren. Det mindre ovanpå det större. Var noga med att du lägger pappren rätt väg så att mönstret på pappren är åt samma håll. Vik pappren runt pennan, ta hjälp av ’flärpen’ på pennan så att pappren hålls på plats och knyt fast pappren. Nu har du skapat huvudet när du tar bort pennan. Limma fast pappren så att den hålls bättre ihop; dvs limma ihop kroppen och limma vingarna fast i kroppen.

 

4. Vik och dra ut pappret

 

Dra ut och vik ut pappret som du har veckat och din ängel är nu klar. Det går snabbt att göra en ängel, och snart har du ett gäng änglar på bordet. Det är svårt att sluta vid den första. Använd olika papper så att du får olika utseende på dina änglar.

Lycka till!

P.s apropå änglar! Visste du att purpurklätt ’Oculata’ kallas på engelska för ’Angel’s Blush’? Dvs en ängels rodnad? Just nu finns det fröpåsar av denna sort av purpurklätt, klicka här om du vill enkelt odla upp dina egna rodnande änglar till din trädgård!

/Kenneth

Handla här!

2 Kommentarer

 1. Holmqvist Monica

  Bra

  • Kenneth

   🙂
   Lycka till!
   /Kenneth

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0