Lökfrossa och höstdag på torpet

sep 14, 2023 | Evenemang, Krönika, Lökväxter

 

Höstdag på torpet den 16:e september kl 11-14

 

Sommaren kom, sommaren gick! Hösten är plötsligt här! Vad hände egentligen? Mycket av sommaren regnade bort. Men misströsta inte. Hösten kan vara en fantastisk säsong i trädgården med senblommande perenner och framförallt färgsprakande buskar och träd som lyser upp.

Den 16:e september kl 11-14 öppnar vi upp igen. Öppen trädgård, guidad visning, Gårdsbutiken är öppen och såklart finns torpets fika på plats. I den guidade visningen fokuserar vi på ’Höstfärger’, dvs vi pratar om hur du kan förlänga säsongen i trädgården så att hösten blir en fantastisk tid i din egen täppa. Men vi pratar också om lökplantering och tipsar hur du förbereder trädgården inför vintern.

Vill du gå i trädgården själv så går det också självklart.

Vi du också delta i den guidade visningen? I så fall kan du anmäla dig här!

Lökfrossa i Gårdsbutiken!

 

Ni som följer mig känner säkert till att vi har en Gårdsbutik på torpet där vi säljer mestadels våra egenodlade perenner men också trädgårdsrelaterade inredningsdetaljer både för trädgården och för hemmet.

Nu har vi beställt lök direkt från Holland. Ett löksortiment som jag är stolt över! Vi har satsat mestadels på lökar som rådjur och harar låter vara ifred, som påskliljor och allium, men även den lilla balkansippan som också får stå i fred för dessa trädgårdsmarodörerena.

 

 

Hösten är den tid som du planterar den vårblommande vårlöken. September och oktober är perfekt tid. Ju mindre löken är dessto tidigare ska den planteras. Tulpaner kan du plantera sent, ja du skulle t.o.m kunna spätta ner den i tjälen om du glömde bort dina inköp.

Är du intresserad och se vilka löksorter som finns i min kollektion? Klicka här så kommer du till webbutiken. Ja visst, du kan handla lökar hos oss både i Gårdsbutiken och webbutiken.

Men det är inte bara lökfrossa i Gårdsbutiken. Vi har också lite andra nyheter också. Så kom och kika den 16:e september.

Naturligtvis kommer det att finnas fika också i vanlig ordning. 

Vi ser fram emot att ha öppet igen och vi hoppas vår trädgård och Gårdsbutik ska fyllas med glada trädgårdsintresserade besökare. Du som har besökt oss tidigare för ett par år sedan, kommer säkert se att det har hänt en hel del med trädgården. Vi försöker att ha små trädgårdsprojekt varje år och på så sätt utvecklas trädgården hela tiden.

Vil du veta hur du hittar hittar hit och se mera vad du kan hitta i Gårdsbutiken, klicka här!

Välkomna alla till Sandborgs på Hyltingeö i Sörmland!

Jag hoppas vi ses!
/Kenneth

Handla här!

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0