Nyhet i webbutiken! Perenner och pelargoner

maj 21, 2022 | Evenemang, Krukväxter, Sandborgs Trädgård

Papaver orientale | Sandborgs Trädgård

 

Min webbutik utvecklas! Nu kommer du kunna köpa vissa perenner och pelargoner även i webbutiken. MEN, jag skickar inte växterna utan ni hämtar upp dem på torpet. Varför denna lösning? Jo, svaret kommer nedan!

 

Köp först, hämta sen!

Ni som har följt mig på sociala medier vet att jag driver upp perenner, pelargoner och vissa år även palettblad småskaligt i mitt trädgårdsmästeri. Och det är med betoning på småskaligt. Utbudet utökas med någon sort varje år och även antalet perenner utökas. Du köper dina växter i webbutiken och hämtar dem vid torpet som finns i Stjärnhov mitt emellan Gnesta och Flen på en specifik dag som du får information om.

 

flox alma jansson | Sandborgs Trädgård

 

Hur köper jag?

Om du är intresserad av att handla perenner och pelargoner hos mig på Sandborg, då går du in på min webbutik och väljer perenner och/eller pelargoner. Det finns vissa växter med lagersaldo och vissa med ’kommer snart’ -etikett. Succesivt kommer alla att ha ett lagersaldo när jag tycker de är tillräckligt fina för att någon ska få köpa dem. Jag är mycket noga med kvaliteten och att växten ska ha ett bra rotsystem.

I kassan väljer ni fraktalternativet ’hämta själv’. Ni får information när ni kan avhämta era växter vid bekräftelsen av köpet och även i varukorgen, men den första avhämtningsdagen kommer att blir den lördagen den 28:e maj mellan 10-14.

 

Akleja 'Nora Barlow' | Sandborgs Trädgård

 

Ett genuint hantverk

Jag jobbar småskaligt och hantverksmässigt. Allt är uppdrivet hos mig på torpet. Ibland köper jag in någon sort till Öppna Trädgårdar, men allt annat är odlat hos mig. Vad jag gör är att jag delar perenner, tar sticklingar och frösår några sorter. Frösådder kommer att utökas i och med orangeribygget. Min trädgård blir på detta sätt en visningsträdgård där man kan se hur perennerna ser ut efter ett tag när de växt till sig.

 

phlox paniculata | Sandborgs Trädgård

 

Sortiment

Vad finns i sortimentet? Man kan säga att det är från klassiska torparväxter där några lite ovanliga sorter gömmer sig.

Några av mina favoriter är

  • Trolldruvan som får så vackra rödglansiga bär. Den är giftig men det betyder också att den får vara ifred av både sniglar och rådjur.
  • Jättevallmo ’Queen Alexandra’. Denna rosablommande jättevallmo gör att din rabatt får ett romantiskt skimmer över sig.
  • Purpurklätt ’Oculata’. Den lite mera ovanliga sort börjar blomma med vita blommor som senare blir mera rosa i mitten. Finns även som frö i min frökollektion.
  • Temynta ’Gardenview Scarlet’. Blommar med röda intensiva tuffa blommor. Fjärils- och biväxt
  • Trädgårdiris svavelgul. Detta är en nyhet och den är så vacker med sin svala och vackra svavelgula färg. En iris att älska.

 

iris germanica | Sandborgs Trädgård

 

Så passa på och handla dina perenner i min webbutik. Hela sortimentet kommer att finnas på Öppen Trädgård den 3:e juli, men då måste ni stå här innan öppning om det är något speciellt ni vill ha.

Vill du kika på perennsortimentet, klicka här!

Vill du kika på pelargonerna, klicka här!

/Kenneth

 

Handla här!

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0