Fixa den gröna stilen med botaniska blad

dec 30, 2021 | Inredning, Inspiration, Sandborgs Trädgård

 

Är du en växtnörd som jag eller bara vill ha en stil som känns genuin och hemtrevlig; varför inte inreda med äkta botaniska blad?  I min webbutik kan du välja mellan reproduktioner av unika botaniska blad, eller själva orginalet där det finns endast ett exemplar av varje blad.

 

Botaniska blad

 

Att rama in botaniska blad är inget nytt. Det har länge varit populärt och det har exempelvis Svenskt Tenn tagit fasta på. Där kan hitta byråer som är dekorerade med botaniska blad. Sandbergs Tapeter har gjort en serie med mönster av botaniska blad. Ett lätt sätt att få en hel vägg med vackra växtmotiv.

 

Botnaiska blad

 

På bilden som är från ett hotell i Marocko kan du se hur de har fixat stilen med botaniska blad av växter från området. Det ger en hemtrevlig känsla med de olika växtmotiven.

 

Botaniska blad i webbutiken

 Reproduktioner

Jag har nu äntligen fått min lilla serie av reproducerade botaniska blad klar! Sammanlagt nio stycken botaniska blad som är mina favoriter kan du nu också införskaffa och rama in. Färgen är mycket mera intensiv och klar än på orginalen som 150-200 år gamla och är från Svensk botanik av Palmstruch (mera om detta nedan). Dock kan det finnas på vissa av bladen en gulnande rand men den syns inte när du ramar in dem. Tro mig, jag har testat! Den gula randen beror på orginalets beskaffenhet.

En reproduktion kostar 39 kronor och alla motiven ser du i webbutiken, klicka här!

 

botaniska blad | Sandborgs Trädgård

 

Unika botaniska blad

I min webbutik hittar du flera unika botaniska blad. Unika är de för att det finns endast 1 exemplar av varje. Jag fyller på flera blad efter hand så länge jag har kvar några att sälja.

De botaniska bladen, eller kopparsticken, köpte jag för länge sedan på Auktionsverket. Det var en samling på ca 250 stycken. Bladen är handmålade och är från 1802-1843 och kommer från boken Svensk Botanik, en praktbok om svenska växter.

 

Botaniska blad | Sandborgs Trädgård

 

Palmstruch är mannen som har skapat dessa bilder. Men vem var denna Palmstruch? Som många adelsmän på den tiden (1700-1800-talet) gjorde han karriär i det militära, precis som sin pappa. Senare i livet blev han intresserad av lantbruk och så småningom började han med sitt livsverk, att arbeta med Svensk Botanik, som till slut blev hela 7 band när det var klart.

Så nu kan du klicka hem och köpa några av dessa handmålade vackra botaniska verk och rama in dem till små vackra tavlor och inreda med dem.

De unika botaniska bladen kostar 75 kronor styck.

De unika botaniska bladen säljs tyvärr inte mera i webbutiken.

Ta hand om er,

/Kenneth

 

 

Follow

Handla här!

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0