Bind din egen höstkrans

sep 28, 2021 | Pyssel | 4 Kommentarer

Jag har bundit min första krans!

Jag är trädgårdsmästare, absolut ingen florist. Men ibland måste man gå utanför boxen och prova på något nytt, så idag gjorde jag min allra första höstkrans av lönnlöv. Jag fick ihop den! Klarar jag av det, fixar ni alla det! Nedan visar jag hur jag gjorde, mycket enkelt.
Material du behöver är:
massor med lönnlöv. Ej för torra, då smulas de sönder
floristtråd (typ tunn järntråd). Jag hade tyvärr för lite floristtråd hemma så jag tog hjälp av hederlig silvertejp
kransstomme. Jag använde mig av en järnkrans, men du kan fixa till en stomme av pil, sälg, björk, ja något som är lätt att forma till en krans.

Börja med att gå ut och samla lönnlöv som har fallit ner på marken. De får inte vara för torra, då smulas de sönder, utan de ska vara fuktiga och gärna i olika nyanser. Samla rejält, det går åt rätt många!

Bind ihop 3 stycken lönnblad till ett litet knippe. Du behöver rätt många knippen….

Nu tar du fram din stomme och så börjar du fästa dina små lönnknippen i stommen. Vill du ha den riktigt tät så tar du ett knippe till vänster, nästa till höger. Min stomme är rätt liten, så det räckte att jag radade knippen efter varandra och den såg tät ut i alla fall. Bind fast dem med floristtråd.

Till slut har du bundit dina lönnknippen runt hela stommen och din krans är klar och redo att hängas upp och pryda din dörr!

Handla här!

4 Kommentarer

 1. AnnaKarin

  Så himla fint!

  • Kenneth

   Tack så mycket!
   Ja prova på, med massor med lönnlöv och lite tålamod har du en egen liten höstkrans! 🙂

 2. Ann-Louise Burström

  Jättefin krans och färgerna är så fina

  • Kenneth

   Tackar! 🙂
   Ja höstfärgerna är verkligen så fina fortfarande.

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0