Webbutiken är öppen, välkommen in!

sep 7, 2021 | Frösådd, Inredning, Krönika, Sandborgs Trädgård

Äntligen!

 

Jag har nu öppnat dörrarna till min webbutik. Och det känns väldigt bra! Att skapa en webbutik är något jag har tänkt på länge, men där tiden att fixa till den aldrig riktigt funnits. Men nu tog jag mig i kragen och nu är en öppen! Vill du kika in, klicka här!

 

Varför webbutik?

De som har följt mig i sociala medier känner säkert till att jag har en egen frökollektion som jag säljer. De som tidigare var intresserade kunde köpa genom att skicka beställning via epost till mig. Det var krångligt. Med en webbutik går köpet mycket smidigare och snabbare. Inget krångel om du har swish för det är den enda betalmetoden jag tar just nu. Förutom fröpåsar kan du också köpa unika botaniska blad som du ser på bilden ovan. Unika är de för de finns bara i ett exemplar och handmålade är de också.

 

Frökollektionen består av fröer som jag själv har samlat in från torparträdgården samt sorter som jag noga har valt ut och köpt in. Kollaget ovan visar några exempel på fröer som du kan hitta; klassiska torparväxter i form av olika sorter av aklejor och fingerborgsborgsblommor.

 

När jag har valt ut fröerna finns det två kriterier; växterna ska passa in i en torparträdgård och det ska inte vara krångligt att driva upp dem. Nej enkelt ska det vara! T.o.m jag tappar tålamodet om det är svårt att fröså. Jag har själv testat fröerna med gott resultat.

 

Den populära pionvallmon är tillbaka i förkollektionen. Den ettåriga pionvallmon är enkel att fröså.

Varför köpa fröer just nu?

I min frökollektion finns det huvudsakligen perenner och de kan man med fördel fröså nu på hösten. Gror de och börja växa kommer de att blomma i nästa år, ex fingerborgsblommorna. Ett tips är då att vinterskydda de små plantorna. Pionvallmon kan man så också på hösten så att du får en tidigare blomning i nästa år. Sår du inte fröna direkt, så förvara dem i frysen tills de kommer i jorden. På så sätt bevara grobarheten i fröna.

 

Framtiden med webbutiken

Jag har fått många förfrågningar från olika håll om jag inte kan skicka växter. Och det är något jag kommer att undersöka närmare. Närmast i tiden är rotade sticklingar av pelargoner och palettblad där det skulle bli aktuellt mot vårkanten och därefter perenner. Jag vill inte att frakten ska bli för dyr, och det vill säkert inte ni heller så jag behöver undersöka olika alternativ hur man skickar bäst.

Tycker ni att det skulle vara roligt att kunna beställa växter och jag skickar? Eller är det något annat som ni tycker jag ska erbjuda till försäljning? Kom gärna med era kommentarer! Det är alltid roligt att höra vad Ni tycker!

Ta hand om er!

/Kenneth

 

Follow

Handla här!

Läs mera här!

En trädgård växer fram

En trädgård växer fram

Att utveckla en trädgård   Ni som har följt mig på bloggen och på instagram vet redan att vi...

Så lyckas du med vallmo

Så lyckas du med vallmo

Papaver - vallmo   Poppy I love you! Finns det något mera romantiskt än vallmo. Denna skira...

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0