Öppen trädgård på Sandborg

jul 28, 2021 | Evenemang, Sandborgs Trädgård, Torparträdgård

Den 17:e juli var det Öppen Trädgård hos oss på torpet. Jag vill först tacka alla som kom och besökte oss trots det varma vädret. Det kom folk över förväntan, ca 100 personer dök upp.

Bilar stod på rad och fikat tog tyvärr slut alldeles för tidigt. Men vi lär oss av detta; mera fika och försöka organisera parkeringen på ett bättre sätt.

 

Det blev många frågor på den fluffiga ’knäan’, här tillsammans med röd solhatt. 

 

Trädgården på torpet kan man säga är under uppbyggnad. Men mycket har hänt de senaste åren och jag tror att de som kom på den allra första Öppna Trädgård som vi anordnade ser en skillnad på att det växt upp och att det tillkommit nya planteringar.

I plantshopen, som även den blev nästan slutsåld på växter, finns perenner från trädgården. Jag delar eller sår från frö. På så sätt blir trädgården en visningsträdgård där man kan se hur perennerna ser ut efter några år av tillväxt.

En liten nyhet i år var frösådder av bolltistlar, anisisop, purpurklätt och två sorters fingerborgsblommor. Just nu håller jag på och frösår min frökollektion av akleja. Vill du inte köpa fröpåsar kan man i nästa år köpa plantor av akleja Barlow-serien.  Vissa perenner kommer in i sortimentet, andra åker ur. Jag tycker det är viktigt att ni som kommer på besök ska hitta något nytt.

 

Jag hoppas all ni som kom fick en trevlig stund på torpet tillsammans med oss. Jag hoppas också att vi ses igen i nästa år. Kommentera gärna om ni var hemma hos oss och vad ni tyckte.

Vi laddar om till nästa år och då hoppas jag att tidningen Land och Tusen Trädgårdar kör sina Öppna Trädgårdar och då kommer ni säkert hitta oss där. Jag hoppas också att vi kan visa upp något nytt i byggnadsväg. Det blir ett spännande år!

Ha en skön kväll!

/Kenneth

Follow

Handla här!

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0