Gröna sköna skuggrabatt

apr 12, 2021 | Inspiration, Sandborgs Trädgård, Trädgårdskonsultation

 

Guide trädgårdsdesign – Gröna sköna skuggrabatt

 

”Många anser att plantera en skuggrabatt är svårt och att det finns få växter att välja mellan. Det är fel! Det finns många växter att välja mellan, men det är klart att om du vill ha en rikt blommande skuggrabatt bör du nog tänka om. Skuggrabatten signalerar frodig grönska.”
-Citat ur Guide Trädgårdsdesign Gröna Sköna Skuggrabatt av Kenneth Nordling

 

Varför skuggrabatt?

När du tänker på trädgård och rabatter, tänker de flesta på prunkande rabatten i alla dess färger, fjärilar och bin dansar kring blommorna och det är soligt och glatt. Men alla kan inte ha sådana trädgårdar. Vissa har skuggiga trädgårdar och de flesta har säkerligen en skuggig del av sin trädgård.

Du får tänka grönt och frodigt när du ska skapa en skuggrabatt. Man får arbeta med det man har, nämligen olika strukturer, former och gröna nyanser på bladverk. Men det är klart att det även finns blommande växter i skuggrabatter, här nedan ett exempel på läkesilveraxet, som är en ståtlig skuggväxt som får vita långa spiror.

 

 

Den dominerande blommande färgen i skugga är vit och de flesta blommar på våren/försommaren. Undantag finns alltid, som exempelvis brunnävan som blommar en vacker djup röd/brun färg.

 

 

Beställ ditt eget exemplar av Guide Trädgårdsdesign

Jag har gjort en enkel och lättläst beskrivning hur du kan skapa en fin skuggrabatt och valt ut 6 stycken perenner som du kan bygga upp rabatten med. Du får ett exempel hur du kan placera växterna i rabatten, men naturligtvis är det fritt fram att placera dem annorlunda. Skötseltips och planteringstips samt även exempel på lökväxter som passar bra i hop.

Priset för Guide Trädgårdsdesign är 119 kronor. Den skickas till dig som en pdf fil, och du betalar med swish. Läs mera om produkten här.

Är du även intresserad av min tidigare Guide Trädgårdsdesign Romantisk Försommar kan du få båda två för 195 kronor (ordinarie pris 258 kronor). Har du redan köpt en trädgårdsdesign sedan tidigare får du denna nya för endast 56 kronor.Läs mera om Guide Trädgårdsdesign Romantisk Försommar här. 

Ha en fin dag!

/Kenneth

 

Follow

Handla här!

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0