Inred med palettblad

okt 20, 2020 | Inredning, Inspiration, Krukväxter, Sandborgs Trädgård | 0 Kommentarer

Ta in trädgården och inred med palettblad. Dessa fantastiska växter med varierande färger kan göra ett blekt och trist rum mera spännande och färgrikt. Här på bilden ovan ser ni ett exemplar av ’China Rose’, en robust och snabbväxande sort. Vi går mot mörkare tider och under vinterhalvåret är risken rätt stor att dina palettblad förlorar färg om du inte har en extra lampa. Färgen brukar återkomma när solen kommer tillbaka efter vintern. Precis som med andra inomhusväxter drar du också ner på vattningen och gödningen under vintern.

Denna sort heter ’Red Head’, även den en robust och kraftig sort. Och precis som ’China Rose’ går denna i röda toner. Jag tycker att rödbladiga palettblad ger en spännande kontrast till andra växter och det blir ett spännande inslag i din inredning.

Jag börjar planera så smått till nästa års Trädgårdsdagar på torpet. Vid sommarens trädgårdsdag blev alla palettblad i stort sett slutsålda. Kanske dessa sorter skulle vara intressanta för er besökare? Kom gärna med förslag! Än finns det gott om tid hitta nya roliga sorter till Trädgårdsdagarna på torpet.

Ha en fin dag

/Kenneth

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mera här!

Handla här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0