Planera din trädgård för fjärilar och bin

mar 11, 2020 | Perenner, Torparträdgård

Det börjar bli dags att planera din trädgård inför kommande säsong. Många av er bläddrar säkert i kataloger och kan inte bestämma vad som ska planteras. Jag vill ger er ett tips; försök plantera mera växter som fjärilar och bin gillar. Det kommer att gynna den biologiska mångfalden och du får en mera blommande trädgård och mera frukt och bär på dina träd och buskar.

Men vilka växter ska jag välja? Det finns en uppsjö av fjärils-och bi växter, och jag begränsar mig här till perenna växter.  Många känner till lavendel, men det finns så mycket mer. Nedan ger jag exempel på perenna växter som ni kan plantera. Välj och också växter med olika blomningstid, så att både bin och fjärilar har något gott att hämta från vår till höst.

  • Vårblommande:
    julros, backsippa, lungört, gullviva
  • Sommarblommande:
    Anisört, stenkyndel, kantnepeta, lavendel, bolltistel, martorn, röd solhatt, himmelspira, solbrud, grekisk vädd, stäppsalvia, kransveronika, olika sorter av timjan
  • Höstblommande:
    Hjärtaster, höstöga, vit skogsaster, fläckflockel, kärleksört, höstsilverax, purpurmejram

Det var ett axplock av de många perenna växter som finns för att gynna bin och fjärilar. Lycka till!

 

 

 

 

Handla här!

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0