Min vän från Kina

mar 9, 2020 | Sandborgs Trädgård, Torparträdgård

Mo Run Jue Lun. Så heter hon, min vän från Kina. Hon är en buskpion och blommar helt fantastisk. Hon har även kusiner som blommar vitt eller rosa om man föredrar lite svalare färger. Min vän har en djupröd färg, och blommorna är halvfyllda med gula pistiller.

Buskpionen är en mycket trevlig liten buske och till skillnad från vanliga pioner har den vedartade stammar och grenar som inte vissnar ner. Den kan bli upp till 1,5 meter hög med tiden. Skydd för vind vill den ha, och det förstår man när man ser de stora blommorna som slår ut i slutet av maj, början av juni. Den vill ha mullrik jord och trivs i sol-halvskugga. Den verkar vara torktålig när den är etablerad.

Jag har varit orolig över min vän i år. Den har redan skjutit nya skott och de röda bladknopparna är redan på väg att slå ut. Över en månad för tidigt. Men än så länge har det gått bra. Pioner anser vara rådjurssäkra, men min vän från Kina är en sån dyr skatt i min trädgård att jag tar ingenting för givet; hönsnät viras runt för att skydda den under vintertid.

Vill ni ha något extra, ja något riktigt extra, skaffa er en buskpion (eller trädpion om den också brukar kallas). Du kommer inte ångra dig.

Handla här!

Läs mera här!

En trädgård växer fram

En trädgård växer fram

Att utveckla en trädgård   Ni som har följt mig på bloggen och på instagram vet redan att vi...

Så lyckas du med vallmo

Så lyckas du med vallmo

Papaver - vallmo   Poppy I love you! Finns det något mera romantiskt än vallmo. Denna skira...

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0