Sticklingsfrossa på Trädgårdsmästeriet

feb 17, 2020 | Krukväxter, Sandborgs Trädgård

Ljuset kommer tillbaka, vinterns mörker håller på att besegras. Just då är det tid att börja pyssla om sina pelargoner och palettblad och då kan du passa på att ta sticklingar. Precis som jag gjort.

I år använder jag mig av torvbriketter. Det har jag aldrig gjort tidigare, så det blir en erfarenhet att se om det blir någon större skillnad. Sticklingarna får bo under en växtlampa tills de rotat sig och börja växa. Sen är det dags att plantera om. Men det är ett tag tills dess. Jag har många sticklingar, och mera blir det. Dessa ska sedan bli till fina plantor, vara med på Trädgårdsdagen på torpet som jag kommer att anordna och förhoppningsvis ge glädje åt en besökare. Och vilka sorter jag tagit sticklingar av som ni kan hitta hos mig i Trädgårdsmästeriet i sommar?

Pelargoner: Picotee Pink, Black Knight Lavender, Vectis Glitter, Pelargonium australe, Pelargonium tomentosum. Det kan blir flera sorter!
Palettblad: Alice, Red pin, Dipped in wine, Victorian ruffles, Rodeo drive, Riverwalk, Kong red. Det kan bli flera sorter!

Lycka till med dina sticklingar!

 

Handla här!

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0