Trädgårdsmästarens boktips

dec 1, 2021 | Boktips, Inspiration

Trädgårdsböcker | Sandborgs Trädgård

 

Trädgårdsböcker

 

När trädgården har gått i vila och det är kallt och mörkt ute är det en utmärkt tid att sitta inne och mysa och läsa trädgårdsböcker och hitta inspiration till nästa säsong. Och behöver du några nya tips om böcker så kommer några här; kanske tips till jultomten eller till kommande bokreor?

Jag tycker att man kan dela upp trädgårdsböcker i två kategorier; inspirerande coffee-table böcker och mera fakta/lexikon böcker. Jag kommer den här gången tipsa om faktaböcker som jag använder mig av i mitt jobb och som jag även har använt mig av i mina trädgårdsmästarstudier. Jag kommer att tipsa om 3 stycken lexikon och faktaböcker och en allt-i-allo-bok. Har du själv en bok som man inte får missa; tipsa mig gärna i kommentarsfältet.

 

Gräs och Bambu
Marie Hansson, Björn Hansson
Nordstedts förlag

En utförlig bok om våra prydnadsgräs och bambusorter. Kanske ännu aktuellare än någonsin nu när prydnadsgräset Diamantrör blev vald till årets perenn 2022. Boken ger både inspiration och skötselråd och är även ett lexikon på alla våra prydnadsgräs. Du hittar också utförliga designförslag och planteringstips.

 

Perenner
Marie Hansson, Björn Hansson
Nordstedts förlag

Den här boken är fullspäckad med fakta om våra kära perenner. 1000 bilder och 2800 växtbeskrivningar gör att boken är en av våra bästa referensböcker när det gäller perenner. Den innehåller inspirationstips, växtbeskrivningar, skötseltips och allt du behöver veta om våra perenner i trädgården. Jag klarar mig inte utan denna bok!

 

Lökar och knölar
Marie Hansson, Björn Hansson
Nordstedt förlag

Boken ger inspirationstips och planteringstips om hur du kan använda dig av lökar och knölar i din trädgård. Du kan läsa om handfasta tips om skötsel och odling. Den innehåller också ca 1700 beskrivningar på olika lökar och knölar och förslag hur du kan samplantera. Ett måste för den som älskar lökar och knölar!

 

Vår Trädgårdsbok
Christel Kvant, Inger Palmstierna
Nordstedts förlag

Den här boken är en heltäckande trädgårdsbok som innehåller allt du behöver veta. En mycket bra grundbok för den som har blivit med trädgård men också den som vill bygga på sina kunskaper. Den ger inspiration, skötselråd, tips om samplantering och även fasta designtips. En självklar bok som bör finnas i varje hem med egen trädgård.

Hoppas ni tycker att dessa böcker är lika läsvärda som jag tycker. Och som sagt, har ni några boktips som jag inte får missa, tips mig gärna!

Ha det fint vänner,

/Kenneth

 

Follow

Handla här!

Läs mera här!

Recept – Minipizza

Recept – Minipizza

  Häromkvällen ordnade vi en middagsbjudning med tema Italien. Och såklart blev det...

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0