Växtporträtt: Trädgårdsklocka ’Pink Octopus’

apr 9, 2021 | Perenner, Sandborgs Trädgård, Torparträdgård, Växtporträtt

 

Campanula ’Pink Octopus’ – Trädgårdsklocka

 

Det är inte alla som har en bläckfisk i trädgården, och dessutom en rosa sådan! Men jag har! Trädgårdsklockan ’Pink Octopus’ en en mera ovanlig trädgårdsklocka som man inte ser ofta, ja nästan som man kan kalla den för raritet.  Istället för söta och näpna blommor i from av klockor som annars är regel för en Campanula, så får denna trädgårdsklocka rosa blommor som påminner om tentakler på en bläckfisk. Väldigt effektfullt.

 

En bra marktäckare

Trädgårdsklockan ’Pink Octopus’ sprider sig med utlöpare och med tiden bildar den fina marktäckande mattor. Jag skulle säga att den är riktigt fin om du har en rabatt med buskar och planterar den under dem som en undervegetation. Eller kanske med lite större perenner. Den blir inte så hög, ca 25 – 35 cm hög och den vill ha sol-halvskugga. Blommar gör den i juli.

Nävor är utmärkta marktäckare och jag brukar rekommendera dem eftersom de är pålitliga och sprider sig snabbt och du får en vacker marktäckare relativt tidigt. Men ibland vill man bryta det näpna och det romantiskt. Då är ’Pink Octopus’ ett bra alternativ. Den har ett mera tufft utseende och bryter av det gulliga och kan bli ett samtalsämne i trädgården eftersom dess utseende är så ovanligt.

Trädgårdsklockan ’Pink Octopus’ finns i mitt lilla plantskola och den blev inkrukad redan förra hösten så den är i praktiken klar för plantering i en annan trädgård för att förgylla en rabatt. Pris/styck 48 kronor.

Ha en fin dag!

/Kenneth

 

 

Follow

Handla här!

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0