Torkade apelsinskivor skapar julstämning

nov 13, 2020 | Pyssel

Gör din egen girlang av torkade apelsinskivor

 

Att göra egna juldekorationer är roligt. Att de doftar och är inte så svåra att göra är ännu roligare. Jag har pysslat och gjort en girlang av torkade apelsinskivor. Häng med så ska jag visa hur jag gjorde.
Material som du behöver:
– Apelsiner, ca 3 stycken
– Nål och tråd (vanlig sytråd eller som jag ett lite tjockare snöre)

 

1.  Skiva apelsinerna

 

Skiva apelsinerna i tunna skivor och placera ut dem i på ett galler för att torkas i ugn. För säkerhets skull har jag en bakplåt under utifall det skulle droppa från apelsinskivorna. Nu ska de torka i ugnen i ca 4 timmar, de två första timmarna i 100 grader, sen dra ner värmen till 50 grader och torka dem i ytterligare två timmar. Håll koll på apelsinskivorna med jämna mellanrum så att de inte bränns eller om du måste öka temperaturen något om de inte blir klara.

 

2. Torkade apelsinskivor klara för pyssel

 

Dina apelsinskivor är torkade och klara. Du kan faktiskt stanna här och använda dem som dekoration som de är. Men vill du fortsätta och göra en girlang tar du fram nål och tråd. Men en vanlig sytråd blir den nästan osynlig och du får känslan att apelsinskivorna svävar när du hänger upp girlangen. Jag använde dock en lite tjockare snöre för jag ville att den skulle synas helt enkelt. Jag valde också att blanda in lite grönt i detta fall små knippen av lingonris.

Du har nu en färdig girlang av torkade apelsinskivor. Jag tycker att den är läcker att tex dekorera ett matbord eller kanske ett fönster där du har julblommor. Eller så gör du som jag; hänger upp den i julgranen! Då får du en mysig och lite gammaldags känsla till ditt julfirande!

Lycka till!

/Kenneth

Handla här!

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0