Flox, ett måste i torparträdgården

feb 9, 2020 | Perenner, Sandborgs Trädgård, Torparträdgård | 0 Kommentarer

Flox, den ultimata torparväxten. Den är vacker, romantisk och doftar. Kan det bli bättre? Ja, om rådjuren inte skulle gilla floxen så mycket. Det första åren tog rådjuren och åt upp alla floxen. Men så började jag använda Tricogarden och då fick floxen vara ifred.

Jag har flera olika sorter; från Grönt kulturarv till nya sorter, olika färger, de som doftar mycket och de som knappt doftar alla. Vissa sorter är mera motståndskraftiga mot mjöldagg än andra. Flox vill nämligen in stå för torrt.  De vita sorterna anses vara mera motståndskraftiga mot mjöldagg. Under ljumma augustikvällar lyser de vita floxen upp i skymningen och en ljuvlig doft sprider sig i trädgården. Ett fantastiskt inslag i torparträdgården.

Handla här!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mera här!

Växtporträtt: Höstaster

Växtporträtt: Höstaster

Symphyotrichum novi-belgii - Höstaster   Är din ambition att fixa till en vacker hösträdgård,...

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0