Pepparnötter

dec 11, 2020 | Recept | 2 Kommentarer

Pepparnötter – småkakor för den late

 

Det här är ytterligare ett recept som jag har fått från mamma Ruth. Och receptet passar mig alldeles utmärkt. Pepparnötter smakar lite som pepparkaka, men mycket enklare att baka. Det är bara att rulla småkakorna istället för att kavla ut en pepparkaksdeg och stansa ut kakorna. Jag älskar pepparkakor, men jag har inte tålamod att baka dem själva.

Jag har fått höra att pepparnötter är mycket vanligt i Danmark, om det är sant är osagt. Det som jag vet är att det blir ca 50 stycken småkakor. Ett annat tips är att noga läsa receptet och gör inte som jag gjorde; istället för 2 msk sirap tog jag 2 dl! Jag kunde rädda kakorna med att tillsätta mera mjöl. Men söta blev de! Jag får skylla med fadäs på att jag var lite trött på morgonen när jag bakade mina pepparnötter.

Pepparnötter funkar jättebra med ett glas kall mjölk, till kaffet eller till glöggen!

Recept:

– 225gr mjukt smör
– 2 1/2 dl socker
– 1 ägg
– 1 tsk soda
– 1 tsk kanel
– 1 tsk kardemumma
– 1 tsk nejlika
– 2 msk sirap
– 8 dl vetemjöl

1. Rör socker och smör poröst.
2. Tillsätt kryddor
3. Soda och ägg klappas ihop och nedröres. Tillsätt även sirap
4. Rör ner vetemjölet. Ta inte allt vetemjöl på en gång, utan lite i taget. Är det för mycket mjöl spricker kakorna, för lite flyter de ut för mycket.
5 Rulla små kulor och tryck försiktigt med en gaffel för att få ett mönster på kakan.

Kakorna ska gräddas i 150 grader i ca 15-20 minuter.

Lycka till!

/Kenneth

 

Handla här!

2 Kommentarer

  1. AnnaKarin

    Oj, så goda de ser ut, ska absolut testa i helgen!

    • Kenneth

      Lycka till med bakningen. Och följ receptet och gör inte som jag! 🙂

Läs mera här!

Recept – Minipizza

Recept – Minipizza

  Häromkvällen ordnade vi en middagsbjudning med tema Italien. Och såklart blev det...

Recept – anisbröd

Recept – anisbröd

Anisbröd    Anisbröd, eller Pitepojkar som de kallas i folkmun, är ett måste för...

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0