Öppen Trädgård

jun 15, 2020 | Inspiration, Sandborgs Trädgård, Torparträdgård

Trädgårdsdag, öppen trädgård, open garden, tusen trädgårdar…..kärt barn har många namn. tanken var att i år anmäler vi oss till Öppen Trädgård som arrangeras tillsammans med tidningen Land. Men detta år är inte vanligt år. Ingen har undvikit att vi har en Corona smitta bland oss och hela tillställningen är inställd.

Vi har beslutat att vi kör en egen Öppen Trädgård. Vår trädgård är stor, det finns plats för många och man kan hålla avstånd. Jag har planerat för detta evenemang en god stund så med hänsyn och hålla avstånd kommer det gå bra!

Trädgården då, vad är det som möter en när man kommer till Sandborgs Trädgård? Jag kommer ihåg när vi var på visning och hur jag blev hänförd av utsikten över sjön. Trädgården bestod då av en stor gräsmatta och några fruktträd. Utsikten är idag densamma, men gräsmattan har fått sällskap av träd, buskar och planteringar. Trädgården är under uppbyggnad. Träd och buskar är rätt små fortfarande, men nu börjar man se en struktur. Varje år händer det något i trädgården. I år har vi ex planterat en ny häck och gräsmattan har blivit reparerad med att vi har skottat ut 5 ton jord.

Det är ingen vanlig torparträdgård du möts av. Visst finns det många av de s.k traditionella mormorsväxterna men det finns flera moderna inslag. Jag har jobbat som trädgårdsmästare på Zetas ett par år och då blev jag väldigt inspirerad att testa flera olika buskar och träd som du kanske inte hittar i en vanlig trädgård.

Du kommer att ha möjlighet att köpa perenner, pelargoner och palettblad som finns här på torpet. Här finns det även rariteter för den inbitne, ex amerikanska irisar som kan köpas från 70 kronor och uppåt. I handeln kostar dessa från 189 kronor och uppåt.

Välkomna på Öppen Trädgård!

 

Handla här!

Läs mera här!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0