Av en händelse såg jag ett reportage om Chelsea chop. Naturligtvis var detta ett reportage från England, trädgårdarnas mecka. Jag blev inspirerad och beslöt mig att detta måste jag göra!

Men vad är Chelsea chop? Jo, det är helt enkelt att du klipper ner dina perenner ca 1/3 för att du ska få en senare och rikligare blomning. Själva namnet syftar på Chelsea flower show; tiden för denna beskärning görs när den stora blomsterutställningen är i gång, dvs i slutet av maj. Nåja, i praktiken kanske du ska vänta någon vecka eller två när det gäller svenska förhållanden, men jag kunde inte hålla mig och perennerna hade växt så mycket redan denna varma vår.

På bilden beskär jag flox (phlox paniculata). Jag har mycket och många sorter av flox i torparträdgården så att få en rugge flox som blommar senare passar alldeles utmärkt! Andra perenner som går att testa Chelsea chop på är b la achillea, aster, campanula, echinacea, helenium.

Testa detta ni också för att förlänga blomningen!  Lycka till!

 

 

Handla här!

Läs mera här!

En trädgård växer fram

En trädgård växer fram

Att utveckla en trädgård   Ni som har följt mig på bloggen och på instagram vet redan att vi...

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0