Det är rabarbertider!  Vill du baka en kaka, eller en paj, finns det otaliga recept att välja mellan. Jag snubblade över detta enkla men jättegoda receptet från Fredrik Nyléns recept som har instagramkontot @fredriksfika. Många andra goda recept finns där men här kommer receptet på hans goda rabarberkaka.

 

Rabarberkaka

 

Det här behöver du:
– 150 g rumsvarmt smör
– 3 dl strösocker
– 2 ägg
– 3 dl vetemjöl
– 2 tsk vaniljsocker
– 1 tsk bakpulver
– 2-3 rabarberstjälkar

Så här gör du:

  1. Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Klä in en springform på ca 24 cm med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör.
  2. Vispa det mjuka smöret tillsammans med sockret fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i springformen.
  4. Ansa och rensa rabarbern, skär den i tunna skivor och tryck ner den i smeten så att det ser ut som ett hjul med massor med ekrar.
  5. Baka kakan i ugn i ca 40-50 minuter. För mig räckte det med 40 minuter. Kontrollera med en sticka.
  6. Kakan ska vila en stund innan du stjälper den på ett fat, ca 10 minuter. Pudra på lite florsocker och servera den med råkräm, vispgrädde, eller varför inte med lite mjuk vaniljglass!

Lycka till och god fikastund!

/Kenneth

Follow

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

 

Håll dig uppdaterad om vad som är aktuellt i trädgården, få perenntips, inspiration, trädgårdsresmål och ett och annat recept från torpets kök!

Du är nu prenumerant på vårt nyhetsbrev!