Tänk att en sån liten kaka kan vara så god!

Dessa små knapriga kardemummakakor har blivit en favorit här på torpet. När du bakar dem kommer en ljuvlig doft av nystött kardemumma spridas från köket till hela ditt hem. En perfekt liten kaka till eftermiddagskaffet. Jag vill gärna dela med mig av receptet så att alla ni andra kan få njuta av dessa kakor.

Till ca 100 kakor:
-1 msk hel kardemumma
-200 gr smör
-1 1/2 dl strösocker
-1/2 dl ljus sirap
-5 dl vetemjöl
-1 tsk bikarbonat

1. Stöt kardemumman grovt i en mortel. Rör smör, strösocker och sirap poröst, gärna i matberedare. Tillsätt kardemumma, vetemjöl och bikarbonat.
2. Dela degen i två delar och forma till två rullar ca 4 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylskåpet minst 1 timme.
3. Sätt på ugnen på 175 grader. Skär rullarna i tunna skivor som läggs på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter (jag brukar låta dem gå någon extra minut), lossa från plåten och låt kallna på galler.

Kakorna håller i ca två veckor i burk md lock. Men jag tror att dessa kommer åt mycket mycket snabbare!

Kommentera gärna om ni provar dessa, eller vilka är era favoritsmåkakor?

Ha en fin dag!

/Kenneth

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

 

Håll dig uppdaterad om vad som är aktuellt i trädgården, få perenntips, inspiration, trädgårdsresmål och ett och annat recept från torpets kök!

Du är nu prenumerant på vårt nyhetsbrev!