Nyheter i frökollektionen 2022

nov 19, 2021 | Frösådd, Perenner, Sandborgs Trädgård, Sommarblommor | 0 Kommentarer

Akleja Black Barlow | Sandborgs Trädgård

 

Frökollektionen växer!

 

Ja, jag kan inte hålla mig längre, utan nu avslöjar jag frönyheterna i webbutiken för odlingssäsongen 2022! Ni kanske undrar varför jag har en egen frökollektion? Jo, det började med att jag samlade fröer från torparträdgården och gjorde egna fröpåsar. Det var många som vill ha dem och de tog snabbt slut.

Jag blev verkligen själv uppslukad av frö-världen, surfade runt och kollade och då beslöt jag att även köpa in fröer som passade in i min kollektion. Jag har prioriterat fröer av perenner och då även perenner som passar in i en torparträdgård.

I år kompletteras kollektionen av sommarblommor; rosenskära, zinnia och kornvallmo. Jag har redan några få sommarblommor; pionvallmo, linnétagetes och luktärt men nu blir de betydligt flera.

Varför har jag valt dessa nyheter? Jo det är rätt enkelt; jag kompletterar akleja Barlow-serien med den mörkaste sorten, två nya vallmosorter i rött kompletterar de jag redan har i rosa, och sist men inte minst nyheterna rosenskära och zinnia som jag själv tycker är otroligt vackra och trendiga sommarblommor. De tycker jag absolut du ska ha i din trädgård i någon form, kanske samplantering med dahlior eller jätteverbena?

 

De nya frösorterna

 

Akleja Black Barlow

Bilden ovan visar nyheten akleja Black Barlow. Jag kommer ihåg denna sort mycket bra från min tid på Zetas handelsträdgård då jag arbetade på perennavdelningen. Black Barlow är en mycket populär sort som snabbt blir slutsåld. Det finns inte så många mörka, nästa svarta, blommor i perennvärlden. Och dessutom är det väldigt effektfull i rabatten och du kan göra otaliga rabattkombinationer med den.

Vill du ytterliga veta mera om Akleja Barlow-serien, läs mitt växtporträtt här!

 

Par i vallmo

 

Jag utökar vallmosortimentet med två härligt röda sorter!

Papaver Orientale ’Beauty of Livermere’ – Trädgårdsjättevallmo
En perenn sort som blommor med stora röda papperslika blommor. Blommorna kan bli upp till 10-12 cm i diameter. Effektfull vacker perenn. Bilden ovan visar jätteträdgårdsvallmo i en trädgård.

Papaver rhoeas – Kornvallmo
En ettårig vallmo med scharlakansröda blommor. Förekommer på Öland och i Skåne. Blommorna blir ca 7-8 cm stora.

I frökollektionen hittar du även mina andra sorter av vallmo; den perenna rosa trädgårdsjättevallmon ’Queen Alexandra’ och den ettåriga rosa pionvallmon. 

 

Rosenskära och Zinnia

 

Sommarblommor fröer | Sandborgs Trädgård

Jag är mycket glad att kunna erbjuda er frön av vackra rosenskäror och zinnia. Sorterna är lite ovanliga och kan vara svåra att hitta i andra butiker.

Cosmos bipinnatus ’Fizzy White’ – Rosenskära
Vackra, vita halvfyllda blommor. Effektfull i rabatter och planteringskärl. En annorlunda sort.

Cosmos bipinnatus ’Fizzy Rose Picotee’ – Rosenskära
En ny spännande sort. Halvfyllda rosa-vita blommor med rubinröda kanter.

Zinnia ’Sahara Double Raspberry Ripple’ – Zinnia
Prisbelönt sort som är mera motståndskraftig mot sjukdomar. Heldubbla blommor i hallonröd färg.

Alla dessa sorter är väldigt vackra och kan kombineras med varandra. Rosenskära och zinnia passar lika bra i torparträdgården som i den den moderna trädgården.

Är du intresserad av den nya frökollektionen? Då hittar du den i webbutiken! Passa på, vissa av sorterna finns det mycket begränsat antal.

Ha det fint vänner!

/Kenneth

 

 

Follow

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs mera här!

Handla här!